UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд ухвалив вирок щодо учасниці "ДНР" із позивним "Ветерок"

Вона визнала вину та викрила незаконну діяльність понад 20 кадрових російських військовослужбовців на Донеччині.

Павлоградський міськрайонний суд визнав учасницю терористичної організації "ДНР" винною у створенні терористичної групи й засудив до 5 років позбавлення волі із випробувальним терміном на 3 роки. Про це повідомляє сьогодні прес-служба суду.

Вказується, що обвинувачена з 2014 по 2018 роки брала участь у діяльності терористичної організації в якості "заступниці начальника штабу 11 Дунайсько-Єнакіївського полку 1 армійського корпусу народного ополчення "ДНР", вона підбирала та навчала добровольців для участі у боях проти ЗСУ.

Її неодноразово висвітлювали ЗМІ бойовиків як приклад жінки-військовослужбовця. З метою приховування участі у терористичній організації обвинувачена використовувала позивний "Ветерок". Під час розслідування вона визнала вину у скоєнні злочину та викрила незаконну діяльність понад 20 кадрових російських воєнних, які перебували на окупованій Донеччині та брали участь у війни проти України, а також щодо поставок бойової техніки із РФ.

Між обвинуваченою та прокурором було затверджено угоду про визнання винуватості. При цьому вирок Павлоградського суду може бути оскаржено.

У березні повідомлялося, що заступниця командира полку так званої "народної міліції "ДНР" Світлана Дрюк, котра стала прообразом головної героїні пропагандистського фільму "Ополченочка", покинула окуповану територію і співпрацює з українською контррозвідкою.

Дрюк передала українським спецслужбам документи про секретні випробування модифікованого російського танка Т-72Б3 у Донецькій області й інші докази перекидання новітньої техніки через кордон із РФ.