UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд у справі про держзраду Януковича перенесли на 12 липня

Про це на судовому засіданні повідомив суддя Владислав Дев'ятко.

Оболонський районний суд Києва переніс засідання по справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича на 12 липня.

Як повідомляє "Укрінформ", відповідну заяву в ході судового засідання зробив суддя Владислав Дев'ятко.

Відзначається, що на початку засідання було показано відеозвернення Януковича, де він назвав справу про його держзраду "політичним переслідуванням". Колишній президент також заявив, що результат судового розгляду у даній справі вже відомий: за його словами, є навіть дата завершення судового процесу (24 серпня) і вирок про довічне позбавлення волі.

Раніше Янукович повідомив про відмову брати участь в судовому процесі у справі про державну зраду і відкликав своїх адвокатів.

Напередодні генпрокурор Юрій Луценко вкотре заявив, що екс-президент Віктор Янукович повинен брати участь у судовому процесі про державну зраду безпосередньо на території України, а також пообіцяв забезпечити його безпеку.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський суд Києва дозволив заочне засудження екс-президента Віктора Януковича, обвинуваченого в державній зраді.

Перебуваючи в Росії, Янукович з 28 листопада 2016 року є підозрюваним у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.