UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд у Харкові продовжив арешт антимайданівця "Топаза"

Суд продовжив запобіжний захід Ігорю Кромському на 60 днів.

Київський районний суд Харкова на засідання у вівторок, 19 вересня, продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для активіста Антимайдана Ігоря Кромського, відомого на прізвисько "Топаз", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі обласної прокуратури.

"Сьогодні у суді допитали ще одного потерпілого і продовжили вивчати докази. Крім того, суд продовжив запобіжний захід на 60 днів", - розповіли в прокуратурі Харківської області.

Наступне засідання суду призначене на п'ятницю, 22 вересня.

Кромськой був затриманий 28 березня 2014 року в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня.

29 березня 2014 року Ленінський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту. 7 квітня Кромськой втік.

Через два тижні він був затриманий співробітниками Служби безпеки України під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.

26 квітня 2014 року Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 28 травня. Пізніше строки тримання під вартою неодноразово продовжувалися.

Харків'янин Кромськой був учасником охорони Антимайдану у Маріїнському парку в Києві. Став відомий за прізвиськом "Топаз" після появи у мережі інтернет відео, знятого у таборі Антимайдану.