UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд скасував анулювання ліценції вузу Поплавського

Заклад Поплавського знову може набирати студентів.

МОН не вдалося поставити хрест на махінаціях Поплавського

Окружний адміністративний суд Києва призупинив рішення Міністерства освіти і науки щодо анулювання ліцензії Приватного вищого навчального закладу "Київський університет культури".

Фактично, це означає, що приватний внз, заснований компанією Михайла та Олександра Поплавських, знову отримав право набирати і навчати студентів, пише hromadske.tv.

Про відновлення ліцензії для приватного вузу повідомляється і на сайті державного Київського національного університету культури і мистецтв, керівником якого також є нардеп Михайло Поплавський.

Як писав ZN.UA, про схеми з використанням Поплавським приватного "клона" Київського державного національного університету культури і мистецтв стало відомо завдяки журналістському розслідуванню Марії Землянської з "Слідство.Інфо".

Згідно з цією схемою, Поплавський, будучи ректором національного університету культури, створив свій приватний вуз з фактично такою ж назвою - Приватний вищий навчальний заклад "Київський університет культури", відомий як КУК. Його засновником стало ТОВ "Укрконцерт", засновниками якого, у свою чергу, сам Поплавський з сином Олександром.

Студенти перші три курси числилися в КУКу, за що платили чималі гроші. Однак за фактом навчання проходило на базі державного внз. Тобто за такої схеми "справжній" університет культури щорічно недоотримував десятки мільйонів, які заробляв Поплавський.

В результаті розслідування МОН вдалося встановити, що вуз існує тільки на папері. 25 листопада акредитаційна комісія анулювала ліцензію Приватного вищого навчального закладу "Київський університет культури", рішення було прийнято одноголосно. Міністр освіти і науки Сергій Квіт заявив, що махінаціями Поплавського займеться ГПУ.