UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд скасовує майже 90% штрафів від ТЦК — Opendatabot

Найбільше скасувань — через порушення, які сталися до вступу в дію змін у законі. 

Станом на початок серпня офіційно зафіксовано 34 судові справи щодо скасування штрафів від ТЦК, у випадках 30 з них суд ухвалив рішення на користь позивачів. Про це повідомляють на порталі Opendatabot, підсумовуючи, що штрафи від військкоматів скасовують у 88% випадків. 

Є лише чотири справи з 34, коли суд залишив позивачам штрафи. 

"Найбільше скасувань стосуються порушень, які сталися до вступу в дію змін у законі, — сказано у повідомленні. — Так, зокрема, сталося й у єдиній наразі справі у реєстрі, де штраф від ТЦК оскаржувала жінка, медикиня за фахом. На момент, як позивач отримувала медичну освіту, обов’язку ставати на облік не було — тож суд скасував цей штраф". 

Ще у 20% рішення військкоматів оскаржені через порушення процедури притягнення до відповідальності або відсутність доказів вчинення правопорушення.

Читайте також: Веніславський: Через складну ситуацію на фронті питання демобілізації залишається болючим та найбільш складним

Нагадаємо, 4,6 млн українців оновили свої військово-облікові дані в рамках нового мобілізаційного законодавства. За словами речника Міноборони Дмитра Лазуткіна, тепер в Україні є база військовозобов'язаних, активізувалася мобілізація по рекрутингу, а громадяни, які вагалися, нарешті стали на захист Батьківщини.