UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд продовжив перебування під вартою експрезидента «Мотор Січі» Богуслаєва

Його затримали у жовтні 2022 року. 

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Київській апеляційний суд залишив під вартою без права на внесення застави експрезидента «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва. Тепер він перебуватиме під вартою до 19 липня, повідомив «Суспільному» адвокат підозрюваного Руслан Волинець.

Він заявив, що прокурор просив залишити Богуслаєва під вартою через ризики, повʼязані з можливим його звільненням: вплив на свідків, втеча з України, знищення або спотворення доказів, продовження злочинної діяльності. Суд підтримав перші два.

Читайте також: Справу ексглави «Мотор Січі» Богуслаєва передали до суду

Нагадаємо, Богуслаєва затримали у жовтні 2022 року за підозрою у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації. Росіяни використовували цю продукцію для виробництва та ремонту ударних вертольотів Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан», КА-52 «Алігатор», Мі-28Н «Нічний мисливець», які потім масово застосовували під час повномасштабного вторгнення в Україну. Експрезиденту «Мотор Січі» оголосили про підозру у колабораціонізмі та пособництві агресору (ст. 111-1 та ст. 111-2 КК України).

Раніше журналісти програми «Схеми» повідомляли про російське громадянство Богуслаєва. Зазначається, що він має його з 2000 року.