UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд продовжив арешт фігуранта "справи 2 травня" Мефьодова

Росіянин перебуватиме під вартою найближчі два місяці.

Приморський районний суд Одеси продовжив на 60 діб арешт раніше виправданому фігуранту справи про масові заворушення 2 травня 2014 року Євгенія Мефьодова.

Відповідний запобіжний захід громадянину Росії обрали в рамках об'єднаного кримінального провадження за статтею 110 (посягання на територіальну цілісність України), статтею 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч. 1 статті 14, ч. 1 статті 294 (підготовка до масових безладів) КК України.

Відповідне кримінальне провадження веде управління Служби безпеки України в Одеській області.

Раніше Приморський районний суд Одеси продовжив арешт другому підозрюваному у цій справі – колишньому капітану одеської міліції Сергію Долженкову.

Нагадаємо, 18 вересня Іллічівський міський суд Чорноморська Одеської області визнав невинними обвинувачених у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі у епізоді про масові заворушення на Грецькій площі, вулиці Грецькій і в районі Будинку профспілок.

Суд визнав непереконливою доказову базу, зібрану стороною обвинувачення. Після оголошення вироку під стінами суду почалися сутички активістів, невдоволених його рішенням, із поліцією. Виправданих, їхніх родичів і адвокатів правоохоронці вивезли із залу суду.

У прокуратурі пообіцяли оскаржити в апеляції рішення суду.

Масові сутички в Одесі за участю прихильників єдності України і проросійських бойовиків відбулися 2 травня 2014 року. Під час масових заворушень загинули 48 і постраждали 250 осіб. Більшість загинула в Будинку профспілок під час пожежі.