UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд поновив арешт рахунків банку Олександра Януковича

На рахунках ліквідованого банку "ВБР" залишилося 1,2 млрд гривень.

Шевченківський районний суд Києва відновив арешт рахунків ліквідованого "Всеукраїнського банку розвитку", що належав Олександру Януковичу - синові засудженого за держзраду екс-президента України Віктора Януковича. Відповідну постанову виніс суддя Євген Мартинов на засіданні у четвер, 18 квітня.

"Суддя Мартинов постановив відмовити у знятті арешту з ряду рахунків банку "ВБР", - повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

Напередодні суддя Шевченківського районного суду Києва Оксана Голуб своїм рішенням зняла арешт з 1,2 млрд гривень на рахунках банку "ВБР" Януковича-молодшого. ГПУ подала скаргу на цю ухвалу.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року Національний банк України визнав банк "ВБР" Олександра Януковича неплатоспроможним, а в грудні 2015 - відкликав у нього ліцензію і ліквідував банк. Янукович-молодший намагався оскаржити рішення НБУ в суді, але програв всі інстанції.

У січні 2016 року Вищий адміністративний суд України підтвердив правомірність прийняття Нацбанком постанови "Про віднесення Публічного акціонерного товариства" Всеукраїнський банк розвитку "до категорії неплатоспроможних".

У червні 2018 року Верховний суд України відмовив Януковичу-молодшому в задоволенні його позову до НБУ з вимогою відшкодувати йому 1,5 млрд гривень збитків через банкрутство "ВБР".