UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд обрав запобіжний захід заступнику мера Ірпеня

Христюк перебуватиме під частковим домашнім арештом та носитиме електронний браслет.

Шевченківський районний суд Києва обрав заступнику міського голови Ірпеня Дмитру Христюку запобіжний захід у вигляді часткового домашнього арешту, повідомляє "УНН".

Під частковим домашнім арештом Христюк перебуватиме до 29 жовтня. Йому заборонено залишати квартиру з 22:00 години вечора до 6:00 години ранку.

Також він має з'являтись до слідчого, прокурора та судді за першим викликом. Заступник мера не має права залишати межі населеного пункту та Києва без дозволу слідчого і мусить здати паспорти та інші документи, що дають право на виїзд з України.

Крім того, Христюк має утриматися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та носити електронний браслет.

При цьому прокуратура просила запобіжний захід у вигляді арешту з заставою майже 19 млн гривень.

Раніше прокуратура Київської області встановила, що посадові особи виконавчого комітету міської ради Ірпеня через фіктивні підприємства привласнили понад 21 млн гривень державних коштів.

Нагадаємо, в липні минулого року в Ірпені та Бучі були проведені обшуки у справі про схеми розкрадання 900 га лісу в Київській області. У той самий день з'являлася інформація про те, що мер Ірпеня Володимир Карплюк залишив межі України. Тим не менш, у серпні Карплюк повернувся на своє робоче місце після відпустки.