UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у незаконному кримському вояжі меру Добропілля

Аксьонов чотири рази не з'явився до суду, після чого був оголошений у розшук.

Краматорський міський суд у вівторок, 29 січня, обрав запобіжний захід меру Добропілля Донецької області Андрію Аксьонову, повідомляє "Орбіта". Чиновника підозрюють у підробці документів для поїздки в анексований Крим і заволодінні бюджетними коштами.

Прокуратура клопотала про цілодобовий домашній арешт Аксьонова, але суд задовольнив клопотання частково, обравши йому нічний домашній арешт із 22:00 до 5:00 терміном на два місяці.

На судове засідання прийшли прихильники та противники Андрія Аксьонова, між ними спалахнула бійка, під час якої застосовувався сльозогінний газ.

Сам підозрюваний вперше з'явився в залі суду. До цього він пропустив чотири судових засідання, після чого в червні 2018 року був оголошений у розшук. Адвокати Аксьонова раніше повідомляли про те, що їх підзахисний лікував у Німеччині онкологічне захворювання, і надавали суду відповідні документи.

Нагадаємо, Андрія Аксьонова обрали мером Добропілля на місцевих виборах у 2015 році. Він балотувався як самовисуванець і отримав майже 69% голосів виборців. До цього Аксьонов був селищним головою Новодонецького і, за даними ЗМІ, відкрито підтримував бойовиків терористичного угруповання "ДНР" навесні 2014 року. Зокрема, він намагався перешкоджати автопробігу прихильників єдності України, а також брав участь в організації псевдореферендума 11 травня 2014 року щодо "незалежності" ОРДО.

Під час місцевих виборів народний депутат Дмитро Лубінець оприлюднив копію документів, які, за його словами, заповнив Аксьонов, щоб отримати російське громадянство.