UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд обрав запобіжний захід у справі ексзаступника РНБО Олега Гладковського

Але за інформацією правоохоронців колишній топ-посадовець вже за кордоном

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому Першому заступнику секретаря РНБО, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому Першому заступнику секретаря РНБО, який спільно з колишнім заступником міністра оборони та директором департаменту Міністерства оборони обвинувачується у завданні збитків державі на загальну суму 17,44 млн грн” – зазначає у пресрелізі САП.

Читайте також: ​​ВАКС дав дозвіл на спецрозслідування щодо ексдиректора «Укрспецекспорту» Букіна та Гладковського-молодшого

В Спецпрокуратурі нагадують, що це справа використання службового становища всупереч інтересам служби. Чиновник та його родичі мали частку власності у бізнесі, для якого використовували бюджетні ресурси.

“У жовтні 2019 році повідомлено про підозру колишньому Першому заступнику секретаря РНБО. У квітні 2020 року - ексзаступнику міністра оборони та директору департаменту Міністерства оборони. Вказаним особам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України”, – вказують прокурори САП.

ВАКС, зважаючи на неявку обвинуваченого у суд, оголосила екс-першого заступника секретаря РНБО в розшук.

Нагадаємо, що це справа Олега Гладковського, який обіймав згадану посаду першого заступника секретаря РНБО. Він разом з ексзаступником міністра оборони та директором департаменту Міноборони обвинувачуються в організації закупівлі вантажівок підвищеної прохідності за завищеними цінами. Повідомлялося, що було закуплено автомобілі МАЗ, які були перебрендовані в концерні "Богдан".

19 жовтня 2019 року Вищий антикорупційний суд заарештував Гладковського з можливістю внесення 10,6 мільйона гривень застави. Заставу було внесено.

У березні 2022 року ВАКС передав заставу на потреби ЗСУ, а Гладковського відпустили під особисте зобов'язання. Після цього експосадовець перестав приходити на судові засідання, а за інформацією НАБУ і САП, виїхав з країни.