UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд націоналізував майно держзрадника Балицького. На практиці держава отримає крихти

Більшість майна колаборанта знаходиться на тимчасово окупованій території.

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту України та націоналізував майно заочно засудженого за державну зраду колаборанта та гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького.

Як зазначили в СБУ, мова йде про статки вартістю понад 120 млн грн, в тому числі майно, яким Балицький володіє через свою сім’ю – дружину, сина та батька. Теоретично це все мають сягнути у дохід держави.

Водночас на практиці Мінюст зможе отримати контроль лише над ТОВ «Авіацийна група», київською компанією дружини Балицького Наталії, яка займається ремонтом і техобслуговуванням літаків. А решта юридично націоналізованого майна перебуває на тимчасово окупованій території Запорізької області. Мова йде про п’ять легких літаків, три квартири, приватний будинок, дві земельні ділянки та чотири автомобілі преміумкласу.

Також під націоналізаіцію підпадають шість підприємств у тимчасово окупованому Мелітополі, серед яких місцева телерадіокомпанія, яка зараз працює на росіян.

Читайте також: Держдеп США заявив про намір конфіскувати російські активи в Америці на користь України

Нагадаємо, що у червні 2023 року суд засудив Євгена Балицького  отримав заочно 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Колишній депутат Запорізької облради від забороненої «ОПЗЖ» був одним з перших, хто публічно підтримав російське вторгнення, а згодом очолив окупаційну адміністрацію в Запорізькій області.