UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд конфіскував другу частину статків гауляйтера Херсонщини Сальдо

Також конфісковано активи його дружини Ірини.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) конфіскував активи “губернатора Херсонської області” Володимира Сальдо. Це вже другий позов Міністерства юстиції про конфіскацію активів гауляйтера, повідомляє Transparency International Ukraine.

В організації зазначають, що нову справу проти Сальдо суд розглянув у спрощеному провадженні, бо обґрунтування для конфіскації були встановлені ще у попередніх рішеннях. 

Читайте також: Майно та активи колаборанта Сальдо конфіскували на користь держави

Зазначається, що цього разу суд конфіскував гроші і активи не лише Сальдо, а також його дружини Ірини та компанії “Херсонбуд”.

Зокрема рішенням ВАКС було конфісковано:

Підозру у державній зраді Володимиру Сальдо було повідомлено ще у квітні 2022 року. З початку повномасштабного вторгнення Росії колишній мер Херсона став на бік окупантів та очолив так звану військово-цивільну адміністрацію Херсонської області, а нині  виконує обов’язки окупаційного "губернатора" Херсонської області.

Читайте також: The Guardian: Колаборант Сальдо відкрив компанію в Британії попри санкції

ВАКС від 9 травня конфіскував статки ексдепутата та колишнього міського голови Херсона колаборанта Сальдо.

Нагадаємо, 8 листопада Малинівський районний суд Одеси визнав Сальдо винним у державній зраді в умовах воєнного стану та засудив його до 15 років позбавлення волі.

У матеріалі для ZN.UA Олександр Лємєнов розповідав «Як колаборант Сальдо намагався уникнути конфіскації, та чому йому це не вдалося», наголошуючи, що є ліки і від найхитріших спроб приховати активи.