UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд Харкова заарештував кримінальний авторитет "Гончарика"

Йому загрожує до 12 років ув'язнення за здирство.

Дзержинський райсуд Харкова обрав запобіжний захід кримінальному авторитету Михайлу Гончаренко на прізвисько "Гончарик".

Він підозрюється у здирстві 250 тисяч доларів (ч.4 ст.189 КК України), повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

"Дзержинським районним судом Харкова підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави на 60 діб", — йдеться у повідомленні.

Ще 17 січня у Харкові оперативники Нацполіції за підтримки КОРД затримали кримінального авторитету на прізвисько "Гончарик". За даними досудового слідства, затриманий, погрожуючи фізичною розправою та знищенням майна, вимагав у місцевого підприємця 250 тисяч доларів неіснуючого боргу.

Читайте також: У Львівській області затримали "злодія в законі", який перебуває під санкціями РНБО

Правоохоронці затримали здирника після передачі суми у 150 тисяч доларів.

За статтею "вимагання" йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

У липні 2020 року в Харківській області затримали чотирьох активних учасників організованого злочинного угруповання, яке діяло під керівництвом кримінального авторитету "Князя", який має судимість за вбивство. "Князя" серед затриманих не було, йому виписали заочну підозру у здирстві та розбої. А наприкінці жовтня 2020 року Князь помер від хвороби в одній із клінік Німеччини.

Раніше Солом'янський суд Києва дозволив затримати Юрія Єриняка, відомого авторитету на прізвисько "Молдован", у справі про викрадення екскерівника компанії "Нафтогазводобування" Олега Семінського у 2012 році