UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд дозволив процедуру заочного засудження по справі Януковича

Постанова суду оскарженню не підлягає.

Оболонський районний суд Києва дозволив заочне засудження екс-президента Віктора Януковича, обвинуваченого у державній зраді, повідомила речник прокуратури Києва Надія Максимець на своїй сторінці в Facebook.

"Суд задовольнив клопотання Головної військової прокуратури ГПУ і дав дозвіл на здійснення спеціального судового провадження щодо екс-президента. Постанова оскарженню не підлягає", - написала Максимець.

Раніше повідомлялося, що Янукович знову не з'явився на суд по його справі про державну зраду.

Нагадаємо, під час судового засідання 28 листопада у справі "беркутівців", підозрюваних у вбивствах учасників Революції Гідності, Генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру у зраді.

Перебуваючи в Росії, Янукович з 28 листопада 2016 року є підозрюваним у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.