UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд дозволив екс-шефу інформаційної служби "Інтера" Шувалову в'їжджати в Україну

Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов Шувалова та скасував заборону міграційної служби.

Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону в'їзду в Україну колишньому шефу інформаційної служби телеканалу "Інтер", російському політтехнологу та громадянину РФ Ігорю Шувалову, повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на відповідь прес-служби суду на журналістський запит.

"8 квітня 2019 суд повністю задовольнив позов Шувалова, визнав протиправним і скасував рішення Державної міграційної служби України 19 травня 2017 про заборону політтехнологу в'їжджати в Україну упродовж п'яти років", - йдеться у матеріалі.

Зазначимо, заступника директора з розвитку компанії "Національні інформаційні системи", що випускає новинні програми для каналу "Інтер" Ігоря Шувалова видворяли з України двічі - у 2014 і 2017 роках.

Нагадаємо, 22 травня 2017 року народний депутат Антон Геращенко ( "Народний фронт") повідомив про видворення Шувалова з України із забороною в'їзду терміном на п'ять років.

Сам Шувалов назвав заборону в'їзду в Україну "абсурдною" і пов'язав її із нібито "міжвидовою боротьбою українських політиків" і "тиском" на свободу слова.

У березні 2014 року Служба безпеки України вже видворяли Ігоря Шувалова з країни. За даними Антона Геращенка, рішення було скасовано "під тиском співвласників телеканалу "Інтер" на тодішнього голову СБУ Валентина Наливайченка". Після чого Шувалов ще три роки продовжував керувати інформаційним блоком "Інтера".