UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд арештував майно Царьова на майже 500 млн грн – СБУ

Мова йде про низку об'єктів у Дніпрі, Київській області та окупованому Криму.

Суд арештував нерухомість колишнього народного депутата Олега Царьова на майже пів мільярда гривень. Царьова підозрюють у причетності до фінансування збройної агресії РФ, повідомили у Службі безпеки України.

Так, суд наклав арешт на квартиру у центрі Дніпра, земельну ділянку в Київській області. Крім того, під арешт потрапили два майнові комплекси у тимчасово окупованому Криму – санаторій «Кірова» та музей «Садиба княгині Барятинської». Саме на окупованому росіянами півострові зараз і живе Царьов.

«Загальна вартість арештованої нерухомості «ексрегіонала» становить майже пів мільярда гривень. Блокування активів фігуранта дозволить запобігти їх перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна», – зазначили в СБУ.

Читайте також: У Росії заявляють, що затримали «координатора» замаху на Царьова, а сам зрадник вижив

Слідство встановило, що після окупації росіянами Криму Царьов переоформив свій санаторій, розташований на півострові, згідно із законодавством РФ. З того часу він офіційно сплачує податки з рекреаційного бізнесу до бюджету країни-агресорки.

Крім того, Царьов уклав договір з підрозділом Росгвардії на монтаж та обслуговування технічних засобів охорони двох своїх кримських об’єктів. Гроші за це колишній народний депутат платить безпосередньо на банківські рахунки Росгвардії, яка дислокується в окупованому Криму.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ додатково повідомили Царьову про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України). Раніше йому також інкримінували ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, в Україні Олега Царьова ще у 2014 році позбавили депутатської недоторканності, він перебуває в розшуку, його затримання санкціонував суд. Слідство веде низку кримінальних проваджень стосовно правопорушень, здійснених Царьовим. У 2014 році, ще обіймаючи посаду народного депутата, Царьов публічно закликав до насильницької зміни та повалення конституційного ладу та до зміни державних кордонів України.