UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд Англії заборонив відчуження акцій власника ТВі

Англійський суд заборонив будь-які дії, які можуть призвести до втрати прямого і постійного контролю над цими акціями".

Суд заборонив компанії Balmore Invest Limited проводити будь-які операції, передавати третім особам, номінальному утримувачу, агенту, закладати акції компанії "Медіа Інфо" (власник телеканалу ТВі).

Відповідне рішення 8 травня виніс суддя Високого суду Вільям Блер за позовом Костянтина Кагаловського і компанії Wilcox Ventures LTD, повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу звільненої гендиректора телеканалу ТВі Наталії Катеринчук.

Таким чином, суд заборонив будь-які дії, які можуть призвести до втрати прямого і постійного контролю над цими акціями.

Раніше повідомлялося про те, що скандал навколо ТВі розгорівся 23 квітня. Вранці прес-служба телеканалу повідомила, що новим генеральним директором призначений Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. Новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

Власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив, що на каналі сталося "класичне рейдерське захоплення". Він спростував продаж каналу і звинуватив Альтмана у підробці довіреності його компанії.

Увечері 23 квітня на ТВі запустили повтори програм і не дали вийти в ефір журналістам, які хотіли озвучити власну позицію. Колектив оголосив страйк.

25 квітня американський бізнесмен Олександр Альтман заявив, що є кінцевим бенефіціаром британської компанії Balmore Invest Limited (Лондон), якій належить 95% в ТОВ "Медіа Інфо" - власника 100% ТОВ "ТРК "Телерадіосвіт" (телеканал ТВі).

На Кіпрі і в Англії Кагаловським розпочато судові процеси щодо рейдерського захоплення телеканалу.

Весь цей час на ТВі крутилися повтори програм, а журналістам та ведучим не давали вийти у прямий ефір, щоб озвучити власну позицію. Колектив оголосив страйк. У результаті, близько трьох десятків журналістів та інших технічних працівників каналу написали заяви про звільнення. Втім, деяким з них канал відразу ж знайшов заміну. !zn

Читайте також:

З TBi звільнилися 30 журналістів. Замість них в прямий ефір випустять колишню ведучу "Інтера"

Звільнені журналісти ТВі створять новий незалежний інтернет-проект

Кагаловський: Клюєв знав про підготовлюваний захоплення ТВі і обіцяв викинути рейдерів з каналу