UA / RU
Підтримати ZN.ua

Субсидії та пільги: як розраховується дохід членів домогосподарства

В Україні призначають субсидії по-новому.

З 1 грудня в Україні змінилися правила оформлення субсидій. Українцям, яким необхідно оформити субсидію, тепер необхідно звертатися до Пенсійного фонду України. При призначенні субсидії враховується сукупний прибуток всіх членів домогосподарства. Крім того, субсидію призначають лише на обсяги споживання, що відповідають соціальним нормативам. Все, що спожито понад нормативи, оплачується повністю. Про це пише видання «На пенсії».

Сукупний дохід членів домогосподарства: як він розраховується

При призначенні субсидії враховують, крім доходів людей, які фактично проживають у домогосподарстві, також доходи членів сім’ї, які зареєстровані або фактично проживають в іншому місці. Однак тут є винятки. Виняток становлять такі доходи:

Читайте також: Деяких українців можуть позбавити субсидії: кого це стосується

При цьому на осіб, доходи яких не враховуються, не розраховують соціальні норми житла. Тобто субсидія призначається на менші обсяги споживання.

В Україні відбулися істотні зміни у нарахуванні і виплаті субсидій та пільг. Що змінилися у їх оформленні читайте у матеріалі Тетяни Кириленко «Субсидії в Україні: з 1 грудня багато що зміниться».