UA / RU
Підтримати ZN.ua

Студенту, який встановив відеокамеру в душі у гуртожитку КПІ, загрожує 3 роки ув'язнення

За словами юнака, він здійснював відеозйомку для власного використання.

Студенту Київського політехнічного інституту, який встановив відеокамеру в жіночій душовій, загрожує до 3 років обмеження волі, інформує поліція Києва у Facebook.

Матеріали справи та обвинувальний акт київські правоохоронці направили до суду.

Зазначається, що підозрюваним виявився 18-річний юнак, мешканець Одеської області.

За словами юнака, він здійснював відеозйомку для власного використання.

Після скандалу хлопця виселили з гуртожитку.

Студента підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 182 Кримінального кодексу України – порушення недоторканності приватного життя, а саме незаконне збирання, зберігання, конфіденційної інформації про особу.

Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Читайте також: У військкоматі в Києві третю добу тримають зловлених у гуртожитку хлопців — хочуть примусово відправити в армію

Нагадаємо, 28 жовтня в жіночій душовій гуртожитку №7 Київського політехнічного інституту студентка знайшла відеокамеру. "Оператора" одразу знайшли - ним виявився студент другого курсу, поліція відкрила справу. Однак згодом з’явилася інформація, що комендантка гуртожитку Лариса Гуровська відмовляє дівчат, які могли бути зафільмовані оголеними, писати колективну заяву на злочинця.

Комендантки гуртожитку в коментарі ZN.UA зазначала, що не перешкоджала слідству і навіть сама викликала поліцію. За словами Гуровської, вона нічого не казала про булінг, матеріальну компенсацію та не шантажувала курінням.