UA / RU
Підтримати ZN.ua

Студенти університету Драгоманова захопили будівлю навчального закладу

Студентство протестує проти відкриття меблевого магазину в будівлі навчального закладу.

Студенти Національного педагогічного університету імені Драгоманова захопили одну з будівель навчального закладу в центрі Києва і не розходяться.

У такий спосіб студенти протестують проти намірів керівництва університету відкрити меблевий магазин у будівлі навчального закладу, повідомляє "5 канал".

Зазначається, що меблі в університеті продавали і раніше, але після банкрутства компанії планувалося віддати приміщення під аудиторії для навчання, яких украй бракує. Також в приміщенні хотіли створити бібліотеку для науковців або науково-дослідний центр. Попри ці обіцянки ремонт зробили саме під магазин.

Студенти заявляють, що не знімуть блокаду, доки ректор не змінить своїх підходів до управління навчальним закладом.

Сам ректор у відпустці і на телефонні дзвінки не відповідає. Вгамувати студентів намагалися проректори, але поки що безуспішно.

Читайте також: Українські студенти перемогли у конкурсі розробників Google

Раніше повідомлялось, що представники близько 40 громадських організацій і політичних партій, що ряд депутатів черкаського міської та обласної рад ввечері в п'ятницю, 4 листопада, протестували проти призначення Валерія Лютого начальником Головного управління Нацполіції області.

Учасникам протесту також вдалося увійти до приміщення і поспілкуватися в актовій залі зі співробітниками поліції, в тому числі, з Лютим.