UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стрілянина в Українці: поліція встановила особи 22 учасників

Серед них є громадяни Росії.

Правоохоронці встановили особи 22 учасників стрілянини у місті Українка, що на Київщині. Серед них є як мешканці міста, так і приїжджі, зокрема, громадяни РФ.

«Під час проведення оперативно-розшукових заходів, аналізу відеозаписів та показів свідків поліцейські встановили, що до вчинення хуліганських дій причетні 15 місцевих жителів та 7 приїжджих осіб зі столиці, зокрема – і громадяни Російської Федерації», - повідомляє пресслужба обласного управління поліції.

За адресами проживання підозрюваних проведено 10 обшуків, поліція також вилучила відео з камер спостереження у кафе, де сталась стрілянина, і сервер, на якому зберігались дані.

Водночас потерпілі, які звернулися до лікарні з пораненнями, співпрацювати зі слідством відмовились. Важкопоранених серед них немає, життю людей нічого не загрожує.

За версією слідства, невідомі приїхали з Києва на автівках близько 19-ї години. Зупинились у кафе та влаштували конфлікт, який переріс у стрілянину з травматичної зброї. У відповідь місцеві мешканці відкрили вогонь з мисливської зброї.

Загалом пролунало 10 пострілів, свідки стрілянини викликали поліцію. Правоохоронці прибули на місце за 20 хвилин, але за цей час учасники конфлікту і персонал кафе прибрали у залі, позбирали гільзи та намагались знищити сліди злочину.

Зараз тривають розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за фактами вчинення хуліганства із застосуванням зброї та приховування злочину – ч. 4 ст. 296, ст. 396 КК України. Вирішується питання щодо оголошення підозри організаторам та учасникам конфлікту.