UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стрілянина у Дніпрі: поліцейські передали зібрані для них кошти на потреби Сил оборони України

Українці зібрали понад мільйон гривень для підтримки патрульних.

Патрульна поліцянтка з Дніпра Анастасія Жила,  яка постраждала під час смертельного затримання на проспекті Мазепи і згодом оголосила про збір коштів на лікування та допомогу адвокатів,  передала кошти на потреби військових. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Анастасія зібрала 850 тисяч гривень за перші кілька годин після оголошення збору. А загалом українці, які хотіли підтримати патрульних у суперечливій ситуації, яка збурила суспільство, переказали на «банку» понад мільйон гривень.

Поліцянтка подякувала українцям за підтримку: як моральну, так і матеріальну.

«Дякуємо вам за кожну перераховану гривню та за кожний донат. Зібрана сума перевершила всі наші очікування і ми прийняли рішення переказати її тим, хто найбільше зараз потребує підтримки — Силам Оборони України», — повідомила вона.

Анастасія додала, що зібрані кошти вона переказала  на загальні рахунки Фонду «Повернись живим» і опублікувала в якості доказу відповідну банківську квитанцію.

«Наша армія зараз мужньо бореться за кожен клаптик української землі, захищаючи нашу незалежність та мир. І зараз вони потребують нашої підтримки більше, ніж будь-коли», — наголосила дівчина.

Читайте також: У крові застреленого поліцейським чоловіка виявлено алкоголь

31 серпня Кіровський районний суд міста Дніпра обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для патрульного поліцейського, який 29 серпня застрелив водія Джумбері Сілогаву, що після зупинки авто накинувся на правоохоронців та почав бійку.