UA / RU
Підтримати ZN.ua

У разі нещасного випадку на виробництві: які страхові виплати можна отримати

Існує декілька видів страхових виплат.

З 1 січня 2023 року уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування є Пенсійний Фонд України (ПФУ). Органи Пенсійного фонду призначатимуть та виплачуватимуть різні види страхових виплат, пише пресслужба ПФУ.

Види страхових виплат, які можна отримати 

Українці для розв'язання питань з призначення, перерахунком та здійсненням страхових виплат з відшкодування шкоди, заподіяної потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві та/або професійного захворювання або особам, тепер мають звертатися до органів Пенсійного фонду України.

Існують такі види страхових виплат, які можна одержати від ПФУ:

Читайте також: Соціальне страхування: в Україні зросла оплата лікарняного

Які документи потрібні для отримання виплати

Заява, разом із документами необхідними для призначення, перерахування, продовження та здійснення страхових виплат і соціальних послуг, подається:

Рішення про призначення, перерахування, продовження та здійснення страхових виплат і соціальних послуг приймається протягом 10 днів після надходження заяви з усіма необхідними документами, з урахуванням отриманої органом Пенсійного фонду, що призначає страхову виплату, інформації із відповідних державних електронних інформаційних реєстрів та баз даних.

Рішення за результатами розгляду заяви оформлюється постановою за підписом керівника органу, що призначає страхову виплату, та зберігається в електронній справі отримувача такої виплати.

Нагадаємо, що в Україні з січня 2023 року змінилися правила оформлення та розрахунку лікарняних.