UA / RU
Підтримати ZN.ua

Столична влада подасть до суду проти забудовника, що зніс садибу Зеленських — Кличко

Місто вимагатиме відновлення будівлі у тому стані, який вона мала до демонтажу.

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що столична влада позиватиметься в суді проти забудовника, який зніс садибу Зеленських у Києві, а також проти власників будівлі. Місто вимагатиме відновлення садиби у тому стані, який вона мала, повідомив Кличко у Telegram

Він також зазначив, що столиця не передавала власникові садиби землю, на якій вона стояла, через що там не могли проводити будь-які роботи. За його словами, поліція повинна відреагувати на встановлення парканів навколо будівлі та заїзд техніки туди. 

"Також міська влада наполягатиме, щоб правоохоронні органи зʼясували і оприлюднили для громадськості всіх фігурантів, які стоять за процесом знищення садиби", — заявив Кличко.

Читайте також: На Подолі в Києві знесли історичний дерев’яний будинок

Київський міський голова також додав, що столиця сприятиме розслідуванню правоохоронців та надасть їм усі необхідні документи. 

Раніше Кличко назвав знесення садиби Зеленських "цинічною провокацією". При цьому міський голова здивувався, чому обурені українці прийшли на мітинг саме під будівлю мерії, а не органів центральної влади.

Нагадаємо, 19 липня на вулиці Олександра Кониського, 22 у Києві забудовник зніс старовинну садибу Зеленських. Він скористався тим, що будинку 1890 року не встигли присвоїти статус архітектурної пам'ятки. Тепер там хочуть збудувати ЖК «Тургеневъ».

Садиба Зеленських — остання з найстаріших на столичній вулиці Кониського дерев'яна будівля 19 століття. Вона входить до «Списку історичних будинків, які потребують додаткового захисту».