UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стеження та погрози згвалтування: активістка, яка викрила Шкарлета на плагіаті, розповіла про наслідки свого вчинку

Поліція не бачить складу злочину в погрозах, називаючи їх "романтичними листами". 

Світлана Благодєтєлєва-Вовк, співзасновниця антиплагіатного руху "Дисергейт", яка й викрила на плагіаті в.о. міністр освіти Сергія Шкарлета, розповіла, що після цього за нею почали стежити, а на її адресу надходять погрози про згвалтування. Про це вона заявила під час пресконференції, додаючи, що їй надсилали фото будинку, а також особисті знімки, які свідчать про переслідування. 

Поліція, продовжує активістка, не бачить складу злочину в погрозах згвалтування, називаючи це "романтичними листами", та переслідуванні. 

За словами Благодєтєлєвої-Вовк, є відео, на якому видно ймовірного переслідувача і те, як він підходить до будинку, робить знімки та підходить до дверей оселі з лопатою.

Читайте також: Шкарлет впевнений, що питання про плагіат в його роботах для більшості вчених закрите

Нагадаємо, Комітет з етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти визнав, що в трьох роботах в. о. голови Міносвіти Сергія Шкарлета присутній плагіат. Цю інформацію підтвердили не лише українські, а й міжнародні фахівці.

Вчені-учасники ініціативи «Діссергейт», яка бореться з плагіатом, вказали на негативні наслідки призначення міністром освіти і науки людини, яка була викрита на плагіаті. І яка тим самим цю науку дискредитує. Докладніше читайте в матеріалі «Посада з чужого плеча» у ZN.UA.