UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стерненка звільнили з-під варти

Це ж стосується й іншого фігуранта справи. 

Одеського активіста Сергія Стерненка звільнили з-під варти та відправили під цілодобовий домашній арешт. Це ж стосується й Руслана Демчука, повідомляє "Суспільне" з посиланням на рішення колегії Одеського апеляційного суду. 

"Апеляційну скаргу захисту розглядала суддя Альбіна Кадегроб", - повідомляє ЗМІ. 

Згодом цю інформацію на своїй сторінці в Фейсбук підтвердив адвокат Стерненка Масі Найєм. 

"Перемога. Сергія звільнили з-під варти у залі суду. Обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Попереду розгляд апеляційної скарги на вирок (16 квітня)", - пише Найєм. 

Перемога. Сергія звільнили з-під варти у залі суду. Обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Попереду розгляд апеляційної скарги на вирок (16 квітня).

Опубликовано Masi Nayyem Пятница, 9 апреля 2021 г.

Читайте також: У Держуправлінні справами назвали нову вартість ремонту фасаду ОП після акції на підтримку Стерненка

23 лютого одеський суд визнав Сергія Стерненка і Руслана Демчука винними в розбійному нападі на депутата Комінтернівської райради Одеси та колишнього керівника райорганізації партії "Батьківщина" Сергія Щербіча, яке нібито відбулося у 2015 році.

Їм призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років і 3 місяці. До вступу вироку в законну силу вони повинні знаходитися під вартою.

Тюремний термін Стерненку дали по ч. 2 ст. 187 (розбійний напад) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу. Його також визнали винним за ч. 2 ст. 146 (викрадення людини), але звільнили від покарання у зв'язку із закінченням строку притягнення до кримінальної відповідальності.

20 березня близько тисячі активістів прийшли на Банкову на протест проти вироку Сергію Стерненку. Під час акції були використані фаєри, димові шашки, петарди, вибухові пакети, феєрверки. Стіни Офісу президента розписали гаслами, а табличку з написом "Президент України" пошкодили.

За фактом подій Печерське управління поліції початок кримінальне провадження на ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. На акції затримали чоловіка, який розбив кілька скел.

У МВС заявили, що учасники протесту намагалися спровокувати кровопролиття