UA / RU
Підтримати ZN.ua

Степанов розповів, коли Кабмін розгляне питання введення карантину вихідного дня

За словами міністра, МОЗ "почав комунікувати заздалегідь, щоб наші громадяни знали про це".

Питання про введення в Україні карантину вихідного дня буде винесено на найближче засідання уряду в середу, 11 листопада.

Про це в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Питання карантину вихідного дня буде винесено на найближче засідання уряду, які буде в середу", - сказав він.

За словами Степанова, МОЗ "почав комунікувати заздалегідь, щоб наші громадяни знали про це".

Коментуючи інформацію, оприлюднену Київською школою економіки, що в Україні близько 76 з 400 ковідних лікарень заповнені на 100%, Степанов зазначив, що "це не означає, що нас в якомусь регіоні є стовідсоткова заповненість ліжок в лікарнях під COVID-19".

За минулу добу в Україні   виявили 8687 нових випадків коронавірусу. Всього з початку пандемії коронавірус в Україні діагностували у 469 018 осіб. З них 209 143 - одужали, 8565 - померли. Безпосередньо в Києві COVID-19 за останню добу виявили 748 нових випадків.

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні до 31 грудня. Вузам країни рекомендували перейти на дистанційне навчання, а школам - відправити учнів на канікули з 15 жовтня. Відсьогодні в Україні діє новий карантинне зонування - міст і районів в «жовтій» і «зеленої» зонах більше немає.

Також глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив про те, що   відомство розробило концепцію "карантину вихідного дня". Він також пояснив, що це означає.