UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стефанчук презентує в Трускавці програму "стратегічних трійок": у чому вона полягає

У кожного чиновника буде свій рівень доступу до програми.

Перший заступник спікера Верховної Ради на виїзному засіданні в Трускавці презентує it-проєкт управління країною ProjectUA, а також програму "стратегічних трійок".

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Ради з посиланням на інтерв'ю Руслана Стефанчук ресурсу LB.UA.

"На виїзному засіданні фракції "Слуга народу" буде презентована програма "стратегічних трійок", а також IT-продукт управління країною - ProjectUA. Все, що ми напрацювали на підставі "трійок", переведено на цифрову платформу. відтепер кожен рівень буде бачити, яка реформа буксує, хто в цьому винен, хто не прийняв закон або підзаконний акт. Це буде чітка, відкрита і зрозуміла система, де ніхто не сховається за іншого", - сказав він.

Кожен чиновник буде мати свій рівень доступу до цієї програми, сказав політик.

"У президента буде саме те, що його цікавить - його програма, "виконано/не виконано". У міністра, народного депутата або директора департаменту буде інший рівень доступу", - заявив Стефанчук.

Читайте також: "Слуги" бойкотуватимуть сьогоднішній випуск шоу Шустера: ЗМІ називає причину

У даній програмі буде рейтинг міністрів, а рішення щодо перебування міністра на своїй посаді буде прийматися, зокрема, з урахуванням його рейтингу.

За даними ZN.UA на виїзному засіданні франції СН 1-3 жовтня у Трускавці обговорюватимуть кадрові ротації — заміну спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, чотирьох міністрів і кількох глав парламентських комітетів. Точно втратять свої портфелі глава комітету з питань освіти науки та інновацій Сергій Бабак, а також глава комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха — вони з орбіти Разумкова.

За словами нашого джерела в ВРУ, вже очевидно, що найсерйозніші перестановки очікуються в бюджетному комітеті (глава — Юрій Арістов), а також в комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування (голова — Андрій Клочко).

Що стосується заміни міністрів, то очікувано своїх посад можуть позбутися глава Мінсоцполітики Марина Лазебна, глава Міноборони Андрій Таран, віце-прем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський і, як стверджує джерело в керівництві президентської фракції - глава Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський.

Варто відзначити, що на нараду до президента запросили представників усіх гілок влади, глав ОГП і СБУ.

В Офісі президента відхрестилися від відповідальності за відставку спікера ВРУ Дмитра Разумкова. Як розповів прессекретар президента Сергій Никифоров, ініціатором збору підписів за відставку Разумкова виступив глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

Про те, як президент України зазвичай розв'язує кадрові питання читайте в тексті Інни Ведерникової "Згідно із законом прайду. Як Зеленський вирішує кадрове питання".

Про те, чи зможе парламент законопроєктом №5707 підвищити планку якості своєї діяльності, читайте в статті "Закон про закони".