UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стець заявив про плани створення інтернет-військ України

На думку міністра інформаційної політики, захист інформаційного простору не менш важливий, ніж захист кордонів.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив про плани створення координаційного центру блогерів, який міг би поширювати правдиву інформацію про ситуацію на сході країни або спростовувати помилкові новини.

Про це він заявив в інтерв'ю Телеканалу новин "24". "Донести правдиву інформацію тим, хто спілкується в інтернеті, для цього не потрібні боти або тролі. Той, хто користується соцмережами не перший день, бачить це та розуміє. Для цього треба об'єднати авторитетних людей в соцмережах і вони розкажуть правду всім, хто їх читає", - заявив Стець.

Скільки саме треба блогерів для ефективності проекту, міністр не знає точно. "Чим більше - тим краще. Усі свідомі громадяни і стануть інтернет-армією України", - додав Стець.

Читайте також: Російські ЗМІ синхронно перекрутили новину про "обсвистування" Порошенка в Цюріху

Під час війни в Донбасі Україна зіткнулася не лише з ворожою пропагандою, але і з тим, що фахівці-информаційники називають "війною смислів". Для ретрансляції їх у інформаційний простір, російські пропагандисти використовують симулякри - образи того, чого насправді не існує.