UA / RU
Підтримати ZN.ua

Статус учасника АТО отримали майже 160 тисяч військовослужбовців

За минулий тиждень Міноборони нагородило за участь в АТО 118 українських бійців.

Станом на 10 червня статус учасника АТО отримали понад 159 тисяч військовослужбовців ЗСУ, заявив офіційний представник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк. За його словами, тільки за минулий тиждень статус учасника бойових дій отримали 10 тисяч осіб.

"За цей тиждень відомчими нагородами і подарунками Міноборони нагороджено 118 військовослужбовців ВСУ, які брали участь в АТО. Статус учасника бойових дій отримали близько 10 тисяч осіб. Таким чином, з початку АТО статус учасника бойових дій отримали понад 159 тисяч військовослужбовців ЗСУ та працівників ЗСУ", - цитує слова Гуцуляка "Укрінформ".

Представник відомства також зазначив, що в нинішньому році контракт з ЗС України підписали близько 33 тисяч військовослужбовців. Найближчим часом на службу за контрактом надійдуть ще кілька тисяч людей, які зараз проходять підготовку в навчальних центрах СБУ.

Станом на 4 червня, статус учасника антитерористичної операції вже отримали понад 149,5 тисячі чоловік.

Раніше Рада дозволила податківцям та митникам отримувати статус учасника АТО. Закон надає статус учасників бойових дій співробітникам "центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, державну політику у сфері державної митної справи" (Державної фіскальної служби), які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, перебуваючи безпосередньо в районах АТО.