UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стан Балуха залишається стабільно важким – Геращенко

Балух знаходиться в реанімації.

Стан колишнього бранця Кремля кримчанина Володимира Балуха, якого 8 вересня знайшли побитим у столичному Гідропарку, залишається стабільно важким. Про це 14 вересня повідомила народна депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко у Facebook.

 "Від лікуючих лікарів В.Балуха: "Стан стабільно важкий. Для пацієнта і нас дуже важливі 7-10 доба. Пацієнт усім забезпечений, робимо все необхідне", - написала Геращенко. 

Напередодні депутатка повідомила, що Балух пройшов додаткові консультації у лікарів. Його прооперували та перевели в реанімацію.

 

Читайте також: "Прогнозів ніхто ніяких поки не дає" - Геращенко про стан побитого Балуха

Колишнього політв'язня Володимира Балуха 8 вересня знайшли побитим у столичному Гідропарку. Пізніше його прооперували через важку травму голови.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

ФСБ затримала Володимира Балуха в грудні 2016 року. Окупанти "знайшли" на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Він став жертвою політичних репресій через проукраїнську позицію і встановленого на його дворі прапора України.

Балух повернувся в Україну в рамках обміну утримуваними особами за формулою "35 на 35", який відбувся 7 вересня 2019. Тоді крім Балуха з російських в'язниць повернулися 24 полонених моряків і 10 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сізоновіч, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов і Артур Панов.