UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стало відомо, коли Єврорада обговорить надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС

Упродовж цього тижня або на початку наступного Єврокомісія надасть висновок щодо відповідності України критеріям ЄС

Європейська Рада обговорить питання надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу на наступному засіданні, яке відбудеться 23 – 24 червня. Про це під час брифінгу 6 червня повідомив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

«Європейська Рада окремо відзначила процес підготовки Європейською комісією висновку щодо відповідності України Копенгагенським критеріям членства в ЄС і повідомила, що предметну дискусію щодо статусу кандидата для України буде проведено на наступному черговому засіданні Євроради 23 – 24 червня», –  сказав Ігор Жовква.

Свій висновок щодо відповідності України Копенгагенським критеріям членства в ЄС Європейська комісія, за словами представника Офісу президента, надасть упродовж цього тижня або на початку наступного.

Читайте також: Зеленський: «Україні не потрібні альтернативи щодо статусу кандидата в ЄС»

Нагадаємо, 28 травня у низці міст Європи відбулись мирні вуличні акції на підтримку надання Україні статусу кандидата в члени ЄС. Як зазначили у Верховній Раді України, більшість громадян ЄС вважає, що Україна є частиною європейської родини та має стати членом Євросоюзу. 

Додамо також, 30 травня голова Європарламенту Роберта Метсола закликала європейських лідерів надати Україні статус кандидата до Євросоюзу.