UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стало відомо ім'я активіста, який втік з РФ і попросив притулку в Україні

Активіст більше 10 разів виходив на пікети в масці Путіна.

Політичного притулку в Україні 20 серпня попросив російський активіст Роман Рословцев через переслідування з боку ФСБ, повідомив він сам у коментарі "Громадському".

"Причина, чому я вирішив просити притулку в Україні - неможливість продовжувати протестну діяльність у Росії. Біля мого будинку в Москві чергували співробітники ФСБ, тому ніяких речей я з собою не брав, приїхав сюди ні з чим", - розповів виданню Рословцев.

Читайте також: У Туреччині через спробу перевороту заарештували 22 тисячі осіб

Активіст Роман Рословцев 11 разів виходив на пікети в масці російського президента Володимира Путіна. Кожен раз, співробітники поліції затримували його і відбирали маску. За задумом активіста, затримуючи його, співробітники поліції реагують на злочини російського президента, працюючи як поліція в правовій державі.

Раніше прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян повідомив "Дождю", що міграційна служба задовольнила прохання російського активіста про отримання статусу біженця, після чого його пропустили на територію України. Тепер йому належить пройти юридичне оформлення статусу біженця.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що надання іноземцям українського громадянства і притулку в даний час сильно утруднено, але він має намір це спростити. Зокрема, Порошенко має намір надавати політичний притулок російським опозиціонерам, сказав глава держави.