UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стали відомі імена загиблих під Павлополем морпіхів, наймолодшому було 20 років

Найстаршому українському військовому, який напередодні загинув через обстріли бойовиків, виповнився 31 рік.

© Новинарня
Олександр Шарко
Олександр Шарко
© Новинарня
Євросоюз прокоментував загибель українських морпіхів
© Новинарня
Сергій Шандра

Під час обстрілу бойовиками підтримуваних Росією незаконних угруповань "ДНР" та "ЛНР" 6 серпня загинули старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра, матрос Василь Курдов із 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС Збройних сил України, передає "Новинарня". Загиблим українцям було від 20 до 31 року.

Згідно з інформацією пресслужби Чернігівського обласного військового комісаріату, старший матрос Олександр Шарко народився у 1988 році в Козелецькому районі Чернігівської області. У бригаді він був помічником гранатометника.

Матрос Владислав Рак народився 1998 року у селі міського типу Козелець на Чернігівщині. У підрозділі морської піхоти служив гранатометником.

Солдат Сергій Шандра народився 1995 року в селі Торчин Хмільницького району Вінницької області. За даними ЗМІ, у нього залишилася лише мама та сестра, яка з сім'єю проживає окремо. Батько Сергія Шандари помер рік тому

Матрос Василь Курдов народився в 1999 році в селі Ганнівка Братського району Миколаївської області. У бригаді був навідником.

Напередодні неподалік Павлополя окупанти вдарили по військовослужбовцях, які займались інженерним облаштуванням позицій Об'єднаних сил, з ручного протитанкового гранатомету. Унаслідок ворожого обстрілу загинули четверо українських морпіхів. У зв'язку з цим президент Володимир Зеленський поговорив по телефону з президентом РФ Володимиром Путіним.

Секретар РНБО Олександр Данилюк наголосив на тому, що це грубе порушення "літнього перемир'я" не залишиться без уваги. Своє обурення діями окупантів висловив і спецспредставник Державного департаменту США Курт Волкер.

З опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.