UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стало відомо причину пожежі на Вуглегірській ТЕС, в якій загинули люди

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно машиніста-обхідника котельного обладнання, недбалість якого стала причиною загибелі людей.

Причиною пожежі на Вуглегірській ТЕС, яка сталася у березні 2013 року, було самозаймання вугільного пилу при розгерметизації пилосистеми. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Під час слідства було зібрано достатньо доказів для направлення до суду обвинувального акта про здійснення кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст . 272 (порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей) КК України машиністом-обхідником котельного обладнання Вуглегірської ТЕС. Кримінальне провадження направлено в Дебальцевський районний суд, де буде розглянуто по суті", - сказано у повідомленні.

Відзначимо, що ще тривають слідчі дії щодо посадових осіб теплоелектростанції, для встановлення їхньої можливої провини у незабезпеченні належного стану безпеки на підприємстві.

Нагадаємо, 29 березня у другому енергоблоці Вуглегірської теплоелектростанції виникла пожежа. У результаті події загинув 44-річний працівник підприємства і ще 13 робітників отримали травми різного ступеня тяжкості.

Як писало ZN.UA, на думку експертів, відновлення Вуглегірської ТЕС може коштувати від $ 2,5 тис. до $ 4,5 тис. за кіловат установленої потужності (всього 1200 МВт), тобто повне відновлення Вуглегірської ТЕС обійдеться від $ 3 до $ 5 млрд.

Вуглегірська ТЕС (ПАТ "Центренерго") - перший за величиною енергогенеруючий об'єкт на території Донецької області. Проектна потужність станції складає 3600 МВт. Це єдина з державних теплоелектростанцій, що працює на вугіллі марки "Г". Її зупинка загрожує державним шахтам ще більшими проблемами зі збутом вугілля, якого і без того профіцит. !zn

Читайте також:

Збиток від пожежі на Вуглегірській ТЕС склав понад 173 млн грн

Кабмін виділив 128 млн грн на першочергові роботи на Вуглегірській ТЕС

Вуглегірська ТЕС згоріла через розгерметизацію