UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стає важче, військові стримують ворога одразу із трьох боків — Гайдай

Під постійними обстрілами як підприємства, так і житло мирних жителів регіону.  

В Луганській області тривають бої у Сєвєродонецьку, Тошківці та в районі Врубівки. Також багато поранених в Лисичанську, зокрема за останні два дні тільки до лікарень інших регіонів країни госпіталізували шістьох жителів Лисичанська, а також двох із Золотого, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Стає важче, але наші військові стримують ворога одразу із трьох боків. Боронять Сєвєродонецьк та не дозволяють просунутися до Лисичанська. Тим не менш, росіяни близько, від чого страждає населення і руйнуються будинки», - написав він вранці.

Зокрема окупанти обстріляли споруди поблизу колишньої заводу «Донсода» і декілька будинків поблизу. Аналогічна ситуація і в районі «Склозаводу», поблизу якого тільки учора постраждали щонайменше вісім будинків. Також 14 будинків зруйновано в Гірському.

«У Сєвєродонецьку ворог вкотре поцілив по «Азоту». Зокрема, пошкоджено прохідну підприємства. Знищуються багатоповерхівки, розташовані ближче до хімічного гіганта. Противник слабкіший у вуличних боях, тому відкриває вогонь з артилерії, через що руйнуються наші домівки», - зазначив керівник області.

Також серйозні пошкодження цивільної інфраструктури у навколишніх селах. Зокрема окупанти нанесли авіаудари по Білій Горі, Устинівці та Метьолкіному. Із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню обстріляні Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Тошківка, Устинівка, Борівське, Метьолкіне, Біла Гора, Миколаївка, Врубівка.

«Російська армія мала невдалий наступ поблизу Миколаївки та Золотого-3», - додав Гайдай.

Читайте також: Росіяни штурмували Бахмут і Попасну та зруйнували останній міст Сєвєродонецька

Зазначимо, що за даними Генштабу, на Сході України російські загарбники ведуть активні наступальні дії і продовжують артилерійські обстріли позицій Сил оборони та цивільних об'єктів, але ЗСУ успішно тримають оборону.