UA / RU
Підтримати ZN.ua

ССО захопили опорний пункт росіян на півночі. Зробити це не вдавалося кілька місяців

Спецпризначенці взяли в полон двох російських горе-десантників. 

У Силах спеціальних операцій розповіли, що на одному з операційних напрямків на півночі України спецпризначенці проведу операцію "Говерла", завдяки якій ЗСУ вдалося покращити своє оперативно-тактичне становище. Вони захопили опорний пункт противникам, який Сили оборони не могли взяти під свій контроль кілька місяців. У повідомленні пресслужби ССО сказано, що планували та готувалися до операції бійці у взаємодії з підрозділами ЗСУ. 

"Під прикриттям засобів вогневої підтримки, РЕБ та БпЛА оператори висунулися для проведення спеціальних дій. Завдяки злагодженій та професійній роботі ... противник був вибитий з опорного пункту, а двох горе-десантників було захоплено в полон", - повідомляють у ССО. 

Після цього захисники провели зачистку і встановили повний контроль над опорним пунктом. Згодом на висоту були заведені визначені підрозділи Сил оборони.

Читайте також: ССО знищили два "Гради" росіян

Нагадаємо, кілька днів тому бійці ССО провели у Чорному морі надскладну операцію "Цитадель". Військові з 73-го морського центру, перебуваючи у зоні потенційного ураження авіації та флоту противника, підірвали об'єкт, який збільшував радіус дії БпЛА росіян для подальшого коригування та атак по півдню України.