UA / RU
Підтримати ZN.ua

США збільшать виробництво HIMARS і ракет GMLRS до них, необхідних для України – Пентагон

Виконання замовлень на виготовлення озброєнь, у тому числі й для України, розтягнеться на роки, але дещо ЗСУ отримають уже найближчими місяцями.

США наростять виробництво ракетних систем HIMARS та високоточних снарядів GMLRS з дальністю близько 70-80 км. Пентагон працює з виробниками озброєнь, щоб ті прискорили виробництво критично важливого озброєння, заявив заступник голови Пентагону із закупівель Вільям Лаплант на заводі в Арканзасі, де виробляють HIMARS, повідомляє Ліга.Новини.

Читайте також: Пакет допомоги Україні на $3 млрд – що саме до нього входить

"Ми отримали майже $400 млн для поповнення запасів HIMARS і GMLRS на складах Пентагону. Крім того, ми плануємо виділити близько $200 млн на розширення та прискорення виробництва, а також очікуємо на укладення контрактів цієї осені і на початку наступного року", – повідомив він.

Читайте також: В ОП назвали суму, за яку можна повністю змінити хід війни

Лаплант також запевнив, що США продовжать тісно консультуватися з Україною з питань потреб ЗСУ у озброєннях.

"Як сказав президент Байден, наша мета проста: США хочуть бачити демократичну, незалежну, суверенну і процвітаючу Україну, яка володіє засобами стримування та захисту від подальшої агресії", – наголосив він.

Читайте також: Пентагон придбає у Raytheon ракетні комплекси NASAMS для України на $182 млн

24 серпня президент США Джо Байден підписав рекордний пакет допомоги Україні на $3 млрд. Зброю закуповуватимуть безпосередньо у виробників. Перші поставки розпочнуться найближчими місяцями і продовжаться протягом найближчих років.

Раніше в Пентагоні зазначали, що ЗСУ дуже ефективно використовує HIMARS. Однак у ЗСУ потреба в них значно більша, ніж є в наявності.

Нагадаємо, радник голови ВП Михайло Подоляк повідомив, що перебіг війни можна повністю змінити за 200 млн. доларів. Саме стільки коштують 50 РСЗВ HIMARS.