UA / RU
Підтримати ZN.ua

США закликали українську владу вирішувати питання щодо нападів на активістів

Вчора під Адміністрацією президента влаштували акцію з вимогою розслідувати численні напади.

Посольство Сполучених Штатів Америки в Києві заявило про підтримку учасників акції "Ніч на Банковій. Мовчання вбиває", присвяченій постраждалим від нападів українським активістам. Про це дипломатичне представництво повідомило на своїй сторінці у Twitter у п'ятницю, 28 вересня.

"Ми поділяємо стурбованість президента Порошенка та учасників акції "Ніч на Банковій" та вкотре закликаємо владу вирішувати численні питання щодо нещодавніх злочинів проти громадських активістів. Українці заслуговують на активне громадянське суспільство, яке може виступати за реформи, не боячись відплати", - йдеться у заяві.


Нагадаємо, що вчора, 27 вересня, під Адміністрацією президента влаштували акцію з вимогою розслідувати численні напади на громадських активістів в Україні. Організатори вимагали провести спільну нараду очільників силових відомств та Петра Порошенка. Перед початком акції прес-служба президента України поширила його заяву, якою він відреагував на криміногенну ситуацію в країні та запропонував розглянути її на координаційній нараді з питань боротьби зі злочинністю.

Раніше громадські діячі, друзі та захисники постраждалих від нападів активістів оприлюднили відкриту заяву з вимогами до влади. Вони зазначили, що правоохоронні органи "лише імітують бурхливу діяльність, яка допомагає уникнути покарання злочинцям і збільшує насилля з кожним днем". У заяві вказувалося, що з 2017 року вже було скоєно 55 нападів на українських активістів.