UA / RU
Підтримати ZN.ua

США закликали Росію звільнити льотчицю Савченко

У Держдепі США заявили, що всі заручники повинні бути звільнені, в тому числі українська льотчиця.

Держсекретар США Джон Керрі закликав Росію звільнити українську льотчицю Надію Савченко. Про це повідомляє прес-служба Держдепартаменту США.

"Ми обговорювали Україну і необхідність повної реалізації всіх 12 пунктів Мінського угоди 5 вересня. Стрілянина біля донецького аеропорту і інших частин Східної України повинна припинитися. Іноземні війська повинні бути виведені. Всі заручники повинні бути звільнені, у тому числі льотчиця Надія Савченко", - заявив Керрі журналістам за підсумками зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Керрі також закликав до відновлення українсько-російської міждержавної межі.

Нагадаємо, 13 жовтня Басманний суд Москви переніс розгляд апеляції Савченко на призначення їй психіатричної експертизи на 11 листопада 2014 р.

В цей же день стало відомо, що Савченко була доставлена в одну з лікарень Москви для проходження стаціонарного психолого-психіатричної експертизи. Таким чином апеляція Савченко на призначення психіатричної експертизи буде розглядатися вже після проведення цієї експертизи.

Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.

Як повідомлялося раніше, в РФ затримано за політичними мотивами близько десяти громадян України і в даний час утримуються в різних російських СІЗО. !dt