UA / RU
Підтримати ZN.ua

США вважають, що на Херсонщині ЗСУ близькі до паритету сил з окупантами

Ударами по мостах через Дніпро українські військові завадили ворогові проводити передислокацію.

Сполучені Штати бачать активізацію бойових дій на півдні України, але поки не поспішають заявляти про початок контрнаступу ЗСУ, пише репортер Foreign Policy Джек Детч із посиланням на закритий брифінг Міноборони.

ЗСУ «безумовно» порушили можливості окупаційних військ перегруповуватися, завдавши ударів мостами через Дніпро, вважають військові.

Американська розвідка не фіксує перекидання Росією сил з Донбасу на південь України, крім того, Україна зараз набагато ближче до паритету сил на Херсонщині, ніж на Донбасі, вважають у Вашингтоні.

У США також вважають, що спроби РФ перекинути на війну проти України добровольців будуть марними – їх не вистачить, щоб переламати перебіг бойових дій.

Так само скептично у Вашингтоні ставляться до планів президента РФ Владіміра Путіна збільшити чисельність російських військових до 1,15 млн осіб до січня 2023 року.

Читайте також: «Вигадані перемоги віддаляють справжні»: думки експертів щодо контрнаступу на півдні

Україна активно готується до контрнаступу, однак для того, щоб контрнаступ на Херсонщині був не лише бажаним, але й ефективним, армії потрібно отримати більше зброї від союзників, щоб мати вогневий паритет із ворогом.

Для проведення успішного контрнаступу Україні потрібно півдесятка нових механізованих і танкових бригад чисельністю близько чотирьох тисяч солдатів. Початок наступу без цих сил загрожує закінчитися непоправними втратами.