UA / RU
Підтримати ZN.ua

США вірять, що Україна може перемогти у війні проти Росії – Ллойд Остін

Умовою перемоги України американці називають “правильне обладнання і відповідну підтримку”

Сполучені Штати Америки вірять, що Україна може виграти війну проти Росії з “правильним обладнанням і відповідною підтримкою”. Таку заяву у понеділок, 25 лютого у Польщі зробив міністр оборони США Ллойд Остін, пише CNN.

“З точки зору їхньої здатності перемагати, перший крок до перемоги — це віра в те, що ти можеш перемогти. І тому вони вірять, що ми можемо перемогти. Ми, що ми – вони – можемо перемогти, якщо у них буде відповідне обладнання, правильна підтримка, і ми будемо робити все можливе і продовжувати вірувати робити все, що в наших силах”, – сказав Остін журналістам.

Цікаво, що місце, в якому відбувся цей брифінг, в цілях безпеки утаємничене. Цю заяву міністр зробив після візиту до Києва, який відбувся 24 квітня. Разом із Ллойдом Остіном Київ відвідав і держсекретар США Ентоні Блінкен. Вони провели зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Під час зустрічі, нагадаємо, Блінкен та Остін анонсували новий пакет військової допомоги для України та призначення нового посла США в Україні. Росію настільки обурює факт підтримки американцями України, що МЗС Росії відправили ноту протесту з цього приводу.