UA / RU
Підтримати ZN.ua

США відреагували на новий термін для політв'язня Балуха

Посольство США в Україні закликав Росію негайно дати свободу всім політичним в'язням.

На черговий вирок, винесений "судом" окупантів у анексованому Криму голодуючому вже більше ста днів українському активісту Володимиру Балуху, відреагували США; відповідний пост з'явився на сторінці Посольства США в Україні у соціальній мережі Twitter.

"Кримський активіст Володимир Балух, голодуючий з березня, засуджений до п'яти років в'язниці... Росія повинна негайно звільнити політичних ув'язнених", - йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Роздольненський "райсуду" Криму визнав українського політв'язня Володимира Балуха винним у нібито побиття начальника ізолятора тимчасового утримання і засудив його до п'яти років позбавлення волі і штрафу в 10 тисяч рублів.

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з новим вироком українському політв'язню Володимиру Балуху, назвавши його "розправою з патріотом". У свою чергу, президент України Петро Порошенко також назвав розправою вирок суду Балуху і підкреслив, що держава продовжить боротися за кожного заручника Кремля.