UA / RU
Підтримати ZN.ua

США вербують представників наркокартелів для війни в Україні: росіяни розганяють новий фейк

Окупанти не вперше поширюють такий наратив.

Російські пропагандисти поширюють фейк про те, що у Сполучених Штатах Америки приватні військові кампанії за підтримки влади вербують представників мексиканських та колумбійських наркокартелів для відправки у зону бойових дій в Україні. Насправді це брехня.

Про начебто «перший загін із сотень завербованих» для відправки влітку першими заявили у службі зовнішньої розвідки РФ, пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

Читайте також: Росіяни розганяють фейк про знищення військових НАТО під час ракетного удару по Одесі

«Кремлівські фейкороби доволі активно просувають наратив про «найманців», як це було, наприклад, з французами, які нібито «загинули» в результаті удару по готелю в Харкові. У такий спосіб РФ намагається переконати світ, що воює не з Україною, а «проти НАТО і колективного Заходу», ‒ зазначили в Центрі.

Також раніше президент Володимир Зеленський говорив, що не може публічно «закликати армії світу їхати в Україну воювати», оскільки росіяни «піднімуть хайп у світі», що може вплинути на єдність країн у питаннях підтримки України.

Читайте також: Європа «захлинається» від лавини російських фейків ‒ FT

Раніше росіяни розганяли фейк, що Польща начебто збирається відправити в Україну найманців, які мають кримінальне минуле.