UA / RU
Підтримати ZN.ua

США ведуть діалог з Україною щодо її потреби в ураженні дальніх цілей – Пентагон

У Штатах усвідомлюють, що ЗСУ потребують далекобійних засобів.

Сполучені Штати Америки усвідомлюють, що Україна має потребу в завданні ударів по об’єктах військ РФ, які розташовані далі зони досяжності наявного озброєння. Вашингтон веде переговори з Києвом щодо можливості задоволення такої необхідності, заявив заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Каль під час зустрічі з журналістами в Києві, пише "Європейська правда".

За його словами, українська сторона досі висловлює американській зацікавленість у отриманні далекобійних ракет ATACMS, що можуть бити на відстань до 270 кілометрів. Водночас, Каль вважає, що Києву варто зосереджуватися не стільки на конкретній зброї, скільки на самій потребі вражати більш дальні цілі.

"Не буду вдаватись у подробиці, та скажу: ми усвідомлюємо цю потребу в нинішньому статусі, й ми обговорюємо те, як Україні впоратись із цим викликом. Не буду уточнювати, про які системи може йтись, але продовжимо відповідний діалог із українськими колегами", – зазначив заступник глави Пентагону.

Читайте також: США повинні передати Україні ATACMS і не дозволити Росії відновитися взимку – експосол США в РФ

Нагадаємо, у жовтні повідомлялося, що український уряд пропонує Штатам постійно надавати повну інформацію про заплановані удари по позиціях російської армії, аби все ж отримати далекобійні ракети ATACMS.