UA / RU
Підтримати ZN.ua

США розцінюють дії Росії як спробу перешкодити проведенню виборів в Україні 25 травня

Нуланд наголосила, що США і Євросоюз візьмуть чергові "жорсткі санкції" проти РФ, якщо Москва здійснить подальші кроки в Україні, знову узаконить підсумки референдумів на сході і півдні України.

США вважають, що Росія вживає спроби перешкодити проведенню президентських виборів в Україні, запланованих на 25 травня.

"Ми вважаємо, що це чергова тактика стримуючих дій, застосовувана росіянами", - сказала у вівторок представник держдепартаменту США Джен Псакі у відповідь на прохання журналістів прокоментувати заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова щодо можливості і термінів проведення виборів на Україні.

Вона зазначила, що влада США виступають за проведення виборів в Україні в призначений термін.

Також Псакі висловила занепокоєння у зв'язку з намаганнями проросійських сепаратистів у Донецьку і Луганську провести референдум про відокремлення від України.

"США стурбовані зусиллями проросійських сепаратистів у Донецьку і Луганську організувати референдуми про незалежність 11 травня. Ми рішуче відкидаємо ці незаконні зусилля, спрямовані на подальший поділ України", - заявила вона.

За її словами, жодна цивілізована країна не визнає підсумки референдумів.

нуланд наголосила, що США і Євросоюз візьмуть чергові "жорсткі санкції" проти РФ, якщо Москва здійснить подальші кроки в Україні, знову узаконить підсумки референдумів на сході і півдні України і відправить додаткові війська через кордон з Україною.

"Самі українці повинні визначати своє майбутнє. Проведення виборів 25 травня - це важливий момент, зусилля РФ по дестабілізації ситуації на сході (України - ІФ) суперечать прагненням українців напередодні виборів, на яких вони можуть вибрати шлях розвитку своєї країни", - додала Псакі. !zn

Читайте також:

У НАТО впевнені, що Росія не буде вводити війська в Україні

США закликали Київ розслідувати одеські події

Українська криза посилив позицію Брюсселя щодо будівництва "Південного потоку"

До 9 травня російські диверсанти планують провокації в семи областях, включаючи Київ, - РНБО