UA / RU
Підтримати ZN.ua

США планують надати Україні ще 7,4 млрд доларів до осені

Перш за все гроші підуть на гуманітарні потреби.

США мають намір виділити додатково 7,4 млрд доларів Україні до вересня 2023 року. Про це повідомила спікер США в ООН Лінда Томас-Грінфілд, йдеться на сайті місії США в ООН.

"Сполучені Штати після вторгнення (Росії – ред.) надали майже 2 млрд доларів гуманітарної допомоги тим, хто її потребує в Україні та регіоні. І ми передали уряду України майже 15,5 млрд доларів прямої бюджетної підтримки через механізми Світового банку. Ми плануємо надати додаткові 7,4 млрд доларів до вересня", - заявила представник США в ООН.

Вона закликала й інші країни зробити так само – допомогати фінансово Україні та підтримувати її, поки Росія не виведе свої війська з території України. 

Томас-Грінфілд нагадала, що 15 лютого ООН оголосила про необхідність залучити 3,9 млрд доларів для агентств та неурядових організацій для забезпечення гуманітарної допомоги людей в Україні, а також 1,7 млрд доларів для підтримки країн, які приймають мільйони українських біженців.

Також вона підкреслила, що країни члени-Совбезу ООН мають звернути увагу на ракетні і безпілотні атаки Росії, що продовжуються, на цивільне населення і критично важливу інфраструктуру. "Ці атаки не дозволяють гуманітарній допомозі доставлятися в райони, тимчасово окуповані Росією", – наголосила Томас-Грінфілд.

Читайте також: Світовий банк схвалив новий пакет допомоги для України: скільки виділять і на що витратимо

Більш детально про те, від кого та саме якої допомоги очікує Україна у 2023 році, читайте у статті аналітика політики і даних Інституту аналітики та адвокації Віталія Набока "Гроші, на які чекає Україна у 2023-му".