UA / RU
Підтримати ZN.ua

США підтримують санкції проти Медведчука і його дружини

Медведчук знаходиться під санкціями США з 2014 року.

США підтримують зусилля України щодо захисту свого суверенітету і територіальної цілісності за допомогою введення санкцій, зокрема, проти народного депутата від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука. Про це інформує посольство США в Twitter в суботу.

«Медведчук знаходиться під санкціями США з 2014 року за підрив безпеки, територіальної цілісності і демократичних інститутів України», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Данілов: РНБО готується вводити санкції проти депутатів з офшорами

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони (РНБО) ухвалила рішення про введення санкцій проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Серед осіб, які потрапили під санкції, п'ятеро громадян Російської Федерації, а також троє громадян України. Серед українців Оксана Марченко, дружина нардепа Віктора Медведчука, і сам Віктор Медведчук.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 2 лютого також ввів санкції проти телеканалів «112 Україна», NewsOne, «Зік» і їх власника - депутата Верховної ради від «Опозиційною платформи - За життя» Тараса Козака. Глава держави заявив, що ці ресурси фінансуються з Росії і ведуть інформаційну війну проти України. У той же вечір всі три телеканали припинили ефірне мовлення, вони транслюються тільки в YouTube. Посольство США тоді теж заявило про підтримку рішення президента про санкції проти телеканалів, назвавши його протидією РФ.