UA / RU
Підтримати ZN.ua

США передали Україні засоби військового радіозв'язку на 21 млн доларів

Американська техніка дасть змогу ефективніше протистояти засобам радіоелектронної боротьби противника.

Президент України Петро Порошенко взяв участь у передачі засобів радіозв'язку, отриманих в рамках проектів міжнародно-технічної допомоги від уряду Сполучених Штатів Америки.

Засоби військового радіозв'язку різних типів виробництва компанії HARRIS вартістю понад 21 млн доларів отримали представники Західного, Північного, Південного, Східного, Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України та представники Головного центру зв'язку, автоматизації і захисту інформації.

"Ця техніка значно підвищить ефективність наших дій, ефективність охорони й оборони державного кордону. Вона дозволить організувати захищений телефонний радіозв'язок між підрозділами прикордонної служби та покращити взаємодію із підрозділами Збройних сил України. Вона дасть змогу ефективніше протистояти засобам радіоелектронної боротьби противника", - сказав Порошенко та подякував Сполученим Штатам за підтримку та допомогу.

У грудні 2016 рокоу міністр оборони Степан Полторак повідомив, що Україна закупила в країнах Європи станції радіоелектронної боротьби і проводить їх приймання.

У жовтні 2016 року державна фірма "Укрінмаш", що входить до складу ДК "Укроборонпром" і турецька компанія Havelsan Hava Elektronik Sanayi підписали угоду про співпрацю у виробництві пасивної радіолокаційної станції на потужностях підприємств "Укроборонпрому".